Zo blijf je in beweging met een sportblessure

Zo blijf je in beweging met een sportblessure

 

Een blessure is vervelend en kan je sportroutine flink in de war schoppen. Vooral voor jongvolwassenen die actief zijn en regelmatig sporten. Er zijn manieren om te blijven bewegen ondanks een blessure, maar het is essentieel om dit op de juiste manier te doen. Zoek de juiste hulp bij een blessure. Laatst hoorde ik van iemand die uitstekende ervaringen had met Fysiotherapie IJsselstein. Ze helpen je de weg terug te vinden naar volledig herstel.

 

De ernst van de blessure 

 

Een verstuikte enkel is niet hetzelfde als een gescheurde spier. Daarom is het cruciaal om te weten hoe ernstig je blessure is. Bij een lichte blessure kan het zijn dat je na een paar dagen rust alweer kunt bewegen. Bij een ernstigere blessure kan dit proces weken of zelfs maanden duren. Het begrijpen van de ernst van je blessure helpt je realistische doelen te stellen. Luister altijd goed naar je lichaam. Als iets pijn doet, stop dan met wat je aan het doen bent. Forceren heeft geen zin en kan de blessure zelfs verergeren. Geduld is je beste vriend tijdens je herstelproces.

Het  belang van een goede fysiotherapeut

 

Een fysiotherapeut is je beste bondgenoot bij het herstel van een blessure. Deze professionals hebben kennis van het menselijk lichaam en weten hoe ze je kunnen helpen herstellen. Ze kunnen je oefeningen geven die specifiek zijn afgestemd op jouw blessure. Deze oefeningen helpen de spieren rondom de blessure te versterken, waardoor je sneller kunt herstellen. Samen met de fysiotherapeut werk je aan een persoonlijk herstelplan. Zij kunnen ook advies geven over wat je wel en niet kunt doen tijdens je herstel. Met de juiste begeleiding verminder je het risico op herhaling van de blessure. 

 

Oefening die niet overbelastend zijn 

 

Als je een blessure hebt, is het belangrijk om de geblesseerde plek rust te geven. Dit betekent niet dat je stil moet zitten. Er zijn genoeg oefeningen die je kunt doen die niet overbelastend zijn. Zwemmen is bijvoorbeeld een uitstekende sport omdat het water je gewicht draagt en er weinig impact is op je gewrichten. Andere oefeningen zijn bijvoorbeeld fietsen of lichte krachttraining. Deze oefeningen helpen je fit te blijven zonder je blessure te belasten. Vergeet niet, overleg altijd eerst met je fysiotherapeut. Zoals de specialisten bij Fysiotherapie IJsselstein altijd zeggen, een goed herstel begint bij het juiste advies.

https://www.moventes.nl/