Dit moet je weten over een social media planning

Dit moet je weten over een social media planning

Dus je wilt beginnen met een Social media planning. Goed idee. Een social media planning is eigenlijk een soort kalender of schema waarin je vastlegt wat je wanneer gaat posten op je social media kanalen. Door dit vooraf te bepalen, zorg je ervoor dat je berichten altijd op het juiste moment online komen en dat je een duidelijke lijn hebt in wat je deelt met je volgers. Zo weet je zeker dat je actief blijft, zonder dat je elke dag moet nadenken over wat je gaat posten.

Aandachtspunten bij het opstellen van een social media planning

Als je aan de slag gaat met je planning, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste, denk na over je doelgroep. Wie wil je bereiken met je berichten en wanneer zijn die mensen online? Dan weet je wanneer je het beste kunt posten. Ten tweede, zorg voor variatie. Post niet elke dag hetzelfde soort bericht, maar wissel af tussen foto’s, video’s, verhalen en andere soorten content. En als laatste, blijf flexibel. Soms gebeurt er iets actueels wat je meteen wilt delen. Dat moet natuurlijk wel kunnen, ook al had je iets anders gepland.

Social media planning zelf maken of uitbesteden

Een andere vraag is of je de Social media planning zelf gaat maken of moet uitbesteden. Beide hebben voor- en nadelen. Als je het zelf doet, heb je volledige controle en kun je altijd snel aanpassingen doen. Maar het kan ook best veel tijd kosten. Als je het uitbesteedt, bijvoorbeeld aan een bureau, weet je zeker dat het professioneel gebeurt. Zij hebben vaak veel ervaring en weten precies wat werkt. Maar het kan wel wat kosten. Ook moet je goed communiceren om te zorgen dat de berichten echt passen bij wat jij wilt. Denk dus goed na over wat voor jou het beste werkt. 

 

 

 

 

 

 

https://fellowtool.nl/