Wat biedt device as a service voor jouw bedrijf?

Device as a service, ofwel DaaS is een groeiende term binnen de IT wereld. Het maakt het voor bedrijven mogelijk om computers, smartphones en andere digitale apparaten als betaalde service aan te schaffen. Dit kan voor bedrijven voordelen bieden. In dit artikel nemen we je mee in de werking en de voordelen van device as a service

Wat is device on a service?

Met device as a service kunnen bedrijven tegen aantrekkelijke tarieven de nieuwste mobiele apparaten tegen een betaalde service aanschaffen. Dit betreft zowel de hardware als de software van het apparaat. De aanbiedende partij vraagt maandelijks een bedrag voor deze service. U krijgt hiervoor volledige it-ondersteuning en support waardoor uw bedrijfsvoering snel weer op de rit is bij een storing of ander probleem!

De vele voordelen van DaaS

DaaS kan veel voordelen voor een bedrijf bieden. Onderstaand sommen we de belangrijkste voordelen op:

Schaalbaarheid 

Met device as a service wordt het voor uw bedrijf mogelijk om flexibel te reageren op een veranderende situatie. Stel dat het personeelsbestand krimpt of de financiële ruimte het even niet toelaat, dan is het met DaaS mogelijk om gemakkelijk te schalen naar minder devices. Of misschien dat het juist zo goed gaat dat u graag wilt opschalen. Ook dat is mogelijk. Het maakt u wendbaar in veranderende tijden. 

Voorspelbare kosten

Dankzij het model van DaaS heeft u altijd inzicht in de verwachte kosten. U betaalt nou eenmaal een vast bedrag per maand voor de service. Hierdoor kunt u op de langere termijn doorrekenen wat de service u kost. Dit kan ook fijn zijn als je op de lange termijn een andere koers wilt gaan varen. Je weet dan immers welke kosten je zal maken en welke bestedingsruimte er over blijft. 

Verminderde IT last

Veel bedrijven kampen met een IT-afdeling die overstroomt qua werkzaamheden. Met DaaS zorgt u ervoor dat uw IT-specialisten weer ruimte overhouden om te werken aan de belangrijke zaken. Met device as a service worden alle apparaten gebruiksklaar afgeleverd en worden deze proactief gemonitord. Dit zal de levensduur verlengen en de kans op problemen verminderen waardoor de werkdruk op de IT-afdeling zal afnemen. 

DaaS als operational lease

Device as a service is een vorm van operational lease, en niet een financial lease wat nog weleens gedacht wordt. Onderstaand een aantal voordelen van operational lease:

  • U huurt de hardware en deze staat niet op uw balans

  • Onderhoud en beheer valt onder het contract

  • Maandelijkse kosten zijn aftrekbaar van de winst

  • Voordeliger dan financial lease 

Het grote verschil ten opzichte van financial lease is dat u zelf verantwoordelijk bent voor bijvoorbeeld het onderhoud en beheer. Maar ook dat u na de looptijd van het contract u eigenaar wordt van hetgeen afgenomen. 

Conclusie

Device as a service, een groeiende term binnen de IT-wereld. Niet zo gek als we kijken naar het grote aantal voordelen, zoals lagere kosten, hogere flexibiliteit en verminderde IT-last. Daarnaast zijn er ook nog verschillende vormen van lease. U kunt zelf bepalen wat voor u het aantrekkelijkst is. Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan eens contact op met één van de specialisten van NEG IT Solutions