Vervangen en onderhouden van de oplooprem

Wanneer u over een aanhangwagen of caravan beschikt zal u wellicht wel eens van de term gehoord hebben; de oplooprem. Het rijden met een kapotte oplooprem is gevaarlijk en het is dan ook zaak deze tijdig te vervangen. In dit artikel leggen we uit waar u op moet letten wanneer u de oplooprem wilt vervangen. 

Wat is een oplooprem eigenlijk? 

Om te beginnen is het belangrijk om de functie en de werking van de oplooprem uit te leggen. Aanhangwagens die zwaarder zijn dan 750kg beschikken over een oplooprem. Deze rem zorgt ervoor dat de remfunctie van de aanhangwagen in werking treedt zodra het trekkend voertuig afremt. Dit zorgt ervoor dat je veilig met een aanhangwagen de weg op kan.

Het vervangen van de oplooprem

U wilt de oplooprem vervangen omdat deze kapot is. Een verstandige keuze voor uw eigen veiligheid en die van anderen. Het advies is om eenzelfde merk oplooprem als oorspronkelijk op uw aanhangwagen gemonteerd is te kopen. Zo weet u zeker dat deze past. Daarnaast is het type oplooprem ook belangrijk. Een dealer kan u helpen bij het uitzoeken van de juiste oplooprem. 

Onderhouden van de oplooprem

Om een kapotte oplooprem te voorkomen is het belangrijk preventief onderhoud uit te voeren. Het af en toe smeren van de oplooprem kan voorkomen dat deze stuk gaat. Het is een klusje wat vaak vergeten wordt maar het kan vroegtijdige schade en slijtage voorkomen en het zorgt ervoor dat u veilig met uw aanhangwagen of caravan de weg op kan.

Oplooprem voor de aanhanger kopen 

Is de oplooprem kapot gegaan en moet deze vervangen worden? Dan kan een aanhangeronderdelenshop uitkomst bieden. Soortgelijke shops hebben vaak een groot aantal verschillende merken en type oploopremmen. De kans dat uw oplooprem hierbij zit is dan ook groot. Tevens kan een dergelijke speciaalzaak u van nuttige informatie in uw aankoopproces voorzien. 

Conclusie

Het vervangen en onderhouden van de oplooprem van uw aanhanger of caravan is geen uitzonderlijke moeilijke opgave. Wel is het belangrijk om uw veilig en die van anderen te waarborgen door regelmatig de oplooprem te controleren op slijtage en/of schade. Periodiek onderhoud kan voorkomen dat de oplooprem volledig kapot gaat en kan gevaarlijke situaties voorkomen. 

https://www.aanhangeronderdelenshop.nl/oplooprem